Informatie over projectieschermen

De keus van het juiste projectiescherm wordt beïnvloed door factoren als het omgevingslicht, lichtrendement en het type gebruik van het projectiescherm. Projectieschermenwinkel heeft een breed assortiment met projectieschermen en toebehoren welke een oplossing biedt voor elke situatie.

Het grote voordeel van het gebruik van een projectiescherm is dat onder andere door de zwarte kaders de helderheid van het geprojecteerde wordt vergroot, dit heeft tot gevolg dat een optimale beeldkwaliteit is gegarandeerd.

projectiescherm mobiel projectiescherm projectiescherm electrisch

Soorten schermen

Projectieschermen zijn er in vele uitvoeringen. Men kan drie soorten projectieschermen onderscheiden:

  • Elektrisch te bedienen projectiescherm
  • Handmatig te bedienen projectiescherm
  • Mobiele projectieschermen

Een mobiele projectiescherm is de beste keuze als voor projectie verschillende locaties worden gebruikt. Als u echter een vaste projectiekamer heeft kiest u uit een handmatig of elektrisch te bedienen projectiescherm. De keuze hierin is afhankelijk van de gebruiker en de frequentie van gebruik.

Breedte-hoogteverhouding

Afhankelijk van de toe te passen projectiemethode, zal het geprojecteerde beeld een bepaalde breedte-hoogteverhouding hebben. Voor de beste resultaten is het raadzaam om een projectiescherm te kiezen met dezelfde verhouding als dat van het geprojecteerde beeld. Onderstaand overzicht weergeeft u de verhoudingen:

  • 1:1 Standaard
  • 4:3 Video
  • 16:9 HDTV
  • 16:10 Breedbeeld
De keuze voor het juiste projectiescherm is afhankelijk van het formaat dat de projectiebron weergeeft.

projectiescherm 4:3 projectiescherm homecinema

Optimale kijkhoogte

Voor de volgende soorten gebruik is de meest optimale afstand van de onderkant van het projectiescherm tot de vloer:

  • Professioneel gebruik = minimaal 125 cm
  • Home cinema gebruik = minimaal 60-90 cm

Minimale kijkafstand

De minimale kijkafstand is eenvoudig te bepalen. U kunt het beste de volgende regel aanhouden: de diagonale maat van het projectiescherm is de minimale afstand tot de eerste rij met toeschouwers. Een projectiescherm met een diameter van 2 meter heeft dus een minimale kijkafstand tot de eerste rij van 2 meter.

Naast het standaard pakket met diverse projecten is het ook mogelijk voor het leveren van maatwerk. Het door u gewenste projectiescherm is bijna altijd mogelijk. Voor prijsopgave van een maatwerk-projectiescherm kunt u contact op te nemen met onze afdeling klantenservice.

Groot scherm voor home cinema

Deel de link naar deze pagina:

Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Pinterest